Hardlopen is één van de meest beoefende sportenvan Nederland. Het is leuk en makkelijk te beoefenen op de dat/tijd dat het jou uitkomt. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar goede hardloopschoenen en een geschikte outfit. Dat alles en nog veel meer vind je bij ons.

Welke hardloopschoenen moet ik kopen?

Je kunt een paar hardloopschoenen kopen en meteen beginnen met lopen. Het lijkt eenvoudig, maar zo makkelijk is dat niet. Om blessures te voorkomen heb je wel de juiste schoenen nodig. Hardloopschoenen zijn er in verschillende merken en modellen, maar lang niet alle schoenen zijn voor iedereen geschikt. Daarom maken wij bij Bijvoet Sport een voetanalyse. Met deze voetanalyse maken wij een opname van je voeten en bekijken wij je loopstijl. Op basis van de-analyse bepaalt de medewerker (gediplomeerd sport podoloog) welke schoenen qua stabiliteit, demping, pasvorm en afrol het beste bij je past. Ook van belang zijn je hardloop doelstellingen, jouw looptechniek en de ondergrond waarop je loopt. 

Verschillende soorten loopschoenen:

Trainingsschoenen:

  • Intervalschoenen: De intervalschoenen hebben doorgaans een wat lagere hielheffing en zijn lichter en directer. Intervaltrainingen zijn trainingen met tempoversnellingen.
  • Duurloopschoenen: Een duurloop is een training zonder tempoversnellingen.  Deze duurloopschoenen hebben meer comfort, stabiliteit en demping. De schoenen hebben verschillende hielheffingen, dat is afhankelijk van je loopstijl. Hielheffingen zijn er in: 2, 4, 8, 10 en 12 mm.  

Wedstrijdschoenen: 

Wedstrijdschoenen zijn lichte schoenen met een harde tussenzool en een lagere hielheffing. Door deze eigenschappen heb je minder energieverlies. 

Welke schoen heb ik nodig?

Daarbij adviseren wij je graag. Loop even binnen of maak een afspraak voor een voetanalyse. 

Wanneer is het tijd voor nieuwe loopschoenen?

Gemiddeld gaan hardloopschoenen tussen de 1200 en 1500 kilometer mee. Als je zo'n 20 km per week loopt is dat dus al na één jaar, ook als je je schoenen niet zo vaak gebruikt neemt de demping af. Het materiaal in de schokdempende tussenzool wordt soms hard of sponzig door vocht of temperatuur verschillen. Als de demping afneemt heb je veel meer kans op blessures. Aan de schoenen kan je zelf niet altijd zien of ze aan vervanging toe zijn. Kom gerust bij ons langs om te laten controleren of ze aan vervanging toe zijn. Uiteraard geven wij natuurlijk ook eerlijk aan als je er nog mee door kunt lopen en adviseren je dan wat het beste moment voor vervanging zou zijn.

          

 

© 2015 - 2021 Bijvoet Sport | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel