Navigatie

 

          

         

     

 

Een triatlon bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en lopen. Voor elk onderdeel heb je weer andere triatlonkleding nodig. Hier op een rijtje wat je zoal nodig hebt voor de specifieke onderdelen.

Zwemmen:  

Training: Voor het zwemmen heb je eigenlijk alleen een zwembroek of badpak nodig en is een zwembril aan te raden. Een (opvallende kleur) badmuts is noodzakelijk, zeker in buitenwater is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn.

Wat heb je nodig voor een wedstrijd:

Tri-Suit: 

Voor wie vaker van plan is mee te doen aan een triatlon is tri-suit een must have. Een tri-suit is een functioneel, van o.a. lycra gemaakt pak uit één geheel die je onder een wetsuit aantrekt en die je ook tijdens de onderdelen fietsen en lopen aanhoudt. Een tri-suit heeft een dunne zeem in de broek waardoor er goed mee te fietsen en te lopen is.

Wetsuit:

Voor het zwemmen in buitenwater is een wetsuit aan te raden. Bij een minimale watertemperatuur van ongeveer 15 graden (dit is afhankelijk van de te zwemmen afstand) wordt een wetsuit verplicht gesteld tijdens wedstrijden. Bij Bijvoet Sport kunnen wij je adviseren over de aanschaf van een wetsuit van o.a. de merken Sailfish, Dare2Tri, Blue Seventy, 2XU en Mako.

Het goed laten informeren en doorpassen van wetsuits is van uiterst belang om het juist passende pak aan te schaffen. De grootste fout, vooral bij de eerste aanschaf, is dat een wetsuit wordt gekozen wat te ruim zit. Een pak moet goed strak zitten om te voorkomen dat er water in het pak kan lopen, dit kan dan ten kosten gaan van het isolerend vermogen en de aquadynamica van het wetsuit. Een te ruim zittend wetsuit kan voor schuurplekken zorgen in bijvoorbeeld nek en oksels. Een goed zittend wetsuit voelt juist wat krap aan op het droge, maar is comfortabel als je in het water ligt. Uitgangspunt voor een juiste pasvorm is dat de wetsuit goed op het lichaam aansluit tussen kruis en schouders. Minder technische zwemmers wordt overigens aangeraden een pak met meer drijfvermogen te nemen om ideaal in het water te liggen. Goede zwemmers zullen juist hinder kunnen ondervinden van veel drijfvermogen, omdat ze te hoog op het water komen te liggen. Voor de technisch betere zwemmers zijn er wetsuits verkrijgbaar die meer elastisiteit onder de armen hebben en een betere verdeling van het drijfvermogen. Hierbij kunt u denken aan de Mach4 van Dare2Tri of de One of G-Range van Sailfish. Kom langs in onze winkel voor een passend advies en het passen van de wetsuits.

Fietsen: Voor de informatie over fietsen verwijzen wij je graag door naar onze collega's van Handmade.

Lopen:  Je hebt diverse soorten loopschoenen, voor trainingen en wedstrijden.

De wedstrijdschoenen zijn lichter qua gewicht. Meer informatie over de schoenen vindt u op onze runningpagina. Er zijn speciale elastische veters die je niet hoeft te strikken, maar snel aangetrokken worden waardoor je je schoenen snel aan hebt. Dit scheelt weer tijd in de wisselzone. 

Wetsuit Testdagen/avonden: 

Een eigen wetsuit kopen? Regelmatig organiseren wij wetsuit testdagen. Je kunt dan verschillende wetsuits uitproberen en met elkaar vergelijken. Deze testdagen zullen ook gecommuniceerd worden via onze Facebookpagina en op deze pagina op onze webssite

Nog niet toe aan een eigen wetsuit? Bij ons kunt u ze ook huren, zie hiervoor onze verhuur pagina.

 

Hoe trek je een wetsuit aan:

© 2015 - 2019 Bijvoet Sport | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel