Waarom gebruik je sportvoeding?

Sportvoeding gebruik je om je sportprestatie zo optimaal mogelijk neer te zetten. Het maakt niet uit of je als recreante sporter wilt trainen voor een 10 kilometer of op top niveau je PR wilt verbeteren. Sportvoeding is dus extra om je sportprestatie zo goed mogelijk te benutten maar het aller belangrijkste is nog steeds een goede gezonde basisvoeding.

Ook het innemen van voldoende vocht is heel erg belangrijk, tijdig en goed hydrateren voor en tijdens een inspanning kan de prestatie ook positief beinvloeden.

Recovery

Na de wedstijd of training is het niet meteen klaar, het is heel belangrijk om de vochtbalans te herstellen. Vocht is ook belangrijk om voedingsstoffen door het lichaam te vervoeren die nodig zijn voor het herstel van lichaamsweefsel. Na een zware inspanning raakt je koolhydraatvoorraad in je lichaam ook gedeeltelijk of volledig leeg, het is heel belangrijk dit weer op peil te brengen voor energie en een goed herstel. Een goed herstel heb je nodig om de volgende keer weer goed te kunnen trainen en presteren. Ook is het belangrijk je spieren te laten herstellen, na een zware inspanning raken deze lichtelijk beschadigd. Je lichaam gaat na deze inspanning hard aan het werk deze spieren weer te herstellen en op te bouwen. Belangrijk is eiwitten te nuttigen o.a. door het eten of drinken van een recovery- reep of shake. 

Vitaminen & mineralen

Ook vitamines en mineralen spelen ook een belangrijke rol bij een topprestatie. In principe kan je deze vitamines en mineralen uit je voeding halen, maar het kan zijn dat je van een bepaalde vitamine of mineraal wat extra aanvulling nodig hebt, dan kan je gebruik maken van supplementen. Wij verkopen deze supplementen van Natusport.

© 2015 - 2021 Bijvoet Sport | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel